Активна мълниезащита с мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC серия ADVANCE А1 - 37 µs.

Инсталиран е мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC от най-висок клас - серия ADVANCE, който се отличава със следните предимства:

✔️ Изработен от неръждаема стомана AISI 316L;

✔️ Тестван с ток от 200 kA;

✔️ Притежава устойчивост срещу корозионни процеси (вкл. и при наситена със соли и съединения заобикаляща го среда);

✔️ Сертифициран от независими лаборатории - според стандарти CTE SU8, UNE 21186, NFC 17102, NP 4426.

✔️ Притежаващ доживотна производствена гаранция.

 

Отличителното преимущество на мълниеприемник от серията ADVANCE e резултат от изследователската и развойна дейност на компанията производител AIDITEC SYSTEMS, чрез която се цели да се постигне безкомпромисна ефективност. В мълниеприемниците с изпреварващо действие от серията ADVANCE (37 µs и 60 µs) са внедрени технологични решения AAA, AAA+, EAC, DSF, AAE, които им осигуряват:

✔️ Допълнителни изолационни качества, чрез които се постига необходимата водоустойчивост, която да гарантира на системата отличителна надеждност.

✔️ Стабилизираща технология - за поддържане на изпреварващото време, дори при най-агресивните метеорологични условия.

✔️ Технология за бърза дейонизация - така че мълниеприемникът да изпълнява безпроблемно своята функция дори при интензивни попадения на мълнии.

Монтажът е извършен от висококвалифициран екип на ‘’Диком’’ ООД,  с богат опит в сферата. Поради това, че мълниеприемникът е свързан към дървена конструкция, мачтата е изолирана с изолатор от полиамид, за да се избегне искрене, в случай на попадение на мълния.

Диком ООД осигури безопасността на поредната жилищна сграда, чиито собственици вече могат да не се безпокоят за „капризите“ на времето, които стават все по-интензивни с всяка изминала година.