Проектите с възложители, които споделят нашите възгледи и изискват за себе си най-високо качество на закупените материали, експертиза и професионален монтаж! Това осмисля всичките ни усилия да проучваме, избираме и да даваме най-добрите решения на нашите клиенти!

Специализиран екип на Диком ООД изгради мълниезащитна инсталация на производствена сграда, собственост на компания за изработка на кухненски плотове, плотове за баня, стъпала, настилки, облицовки, подпрозоречни первази, прагове, камини, барбекюта  и всякакви други изделия от естествен и технически камък!

  

Необходимия защитен радиус от 40 м., на мълниезащитната система за защита от директни попадения на мълнии, е осигурена чрез мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC от най-висок клас - серия ADVANCE, който се отличава със следните предимства:

 Изработен от неръждаема стомана AISI 316L;

 Тестван с ток от 200 kA;

 Притежава устойчивост срещу корозионни процеси (вкл. и при наситена със соли и съединения заобикаляща го среда);

Допълнителни изолационни качества, чрез които се постига необходимата водоустойчивост, която да гарантира на системата отличителна надеждност;

Технология за бърза дейонизация - така че мълниеприемникът да изпълнява безпроблемно своята функция дори при интензивни попадения на мълнии;

Стабилизираща технология - за поддържане на изпреварващото време, дори при най-агресивните метеорологични условия;

Сертифициран от независими лаборатории - според стандарти CTE SU8, UNE 21186, NFC 17102, NP 4426;

Притежаващ доживотна производствена гаранция.

Непрекъснат мониторинг и последващ  контрол на мълниезащитната уредба e гарантиран, чрез инсталиране на брояч на мълнии ADT COUNTER, който да отчете всяко едно евентуално попадение на мълния върху защитавания обект.

За максимално бързо освобождаване на атмосферния енергиен разряд, изградихме заземителен контур около цялата сградата, към който чрез два вертикални токоотвода свързахме мълниезащитната система. Измереното съпротивление на заземителната инсталация е в пъти под регламентираната норма от 10 ома - в случая 1.5 ома!