Осигурихме защита от директни попадения на мълнии чрез новозградена система, инсталирана на обект, собственост на компания, която е специализирана във внос и търговия на индустриални, хидравлични маркучи, накрайници, скоби, присъединителна арматура и машини за асемблиране, находяща се в Област Варна.

 

  

За осигуряване на надеждна защита на производствената база, е инсталиран мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC SIGMA, свързан чрез два токоотвода към две новоизградени заземителни огнища. На единия от токоотводите е поставен брояч на мълнии ADT COUNTER, чрез който да бъдат регистрирани всички попадения на мълнии над мълниезащитната система.

Както е регламентирано и в Наредбата за дейността (Наредба № 4 от 2010 г. за мълниезащитата на сгради, външни съоръжения и открити пространства), след всяко попадение на мълния трябва да се инициира извънредна проверка, за да се гарантират дългогодишните експлоатационни качества на система. Броячът на мълнии е незаменим елемент от мълниезащитата, чрез който да бъде индикирана необходимостта от извършване на този тип проверка.

Високо ценим доверието на всеки наш клиент и се стремим да предлагаме висококачествени, изпитани и дълготрайни решения в областта на мълниезащитата. Не можем да контролираме гръмотевичните бури, но можем да ги посрещнем подготвени!